Werkwijze | Making of

Foto’s lijken snel gemaakt en bij het bekijken van een portfolio swipe je al snel naar de volgende. Maar hoe zijn ze gemaakt?”
Juist deze vraag wil ik graag beantwoorden met deze speciale pagina met allerlei Behind The Photo video’s. Korte impressies die laten zien hoe een foto is gemaakt. Natuurlijk niet alle technische details, maar het geeft een goed beeld waar de foto’s zijn gemaakt. Een simpele locatie kan al genoeg zijn om een toffe foto te maken. En natuurlijk spetterende foto’s om het trouwalbum af te sluiten.
Bekijk ze allemaal en gaan ze te snel, kijk ze gerust nog een keer.

Epic Rotterdam

Wanneer men trouwt in Rotterdam en ook uit de omgeving van Rotterdam komt, dan is foto’s maken in Rotterdam een must. Er zijn een paar plekken die zeer gewild zijn. Waaronder bij de Kop van Zuid. Deze plek heeft heel veel mogelijkheden voor toffe trouwfoto’s. De Epic Kiss mocht niet ontbreken op deze prachtige plek met super uitzicht over de Maas.

Epic Stockholm

De bruiloft van Emil & Filippa was in Stockholm. Hoe gaaf om naar Zweden te vliegen voor een internationale bruiloft. Emil kende ik al vanaf de middelbare school en we hebben altijd contact gehouden. Super vereerd toen hij vroeg of ik naar Stockholm wilde komen. Daar zeg ik natuurlijk meteen “Ja” tegen.

Epic Editing

Wat komt er allemaal kijken bij het bewerken van trouwfoto’s. Het lijkt alsof een bruidsfotograaf enkel op een knopje drukt op de trouwdag, maar niets is minder waar. Het is een mix van momenten aanvoelen, zien en vastleggen, en daarna de beelden zo maken dat ze aansluiten bij de unieke stijl van de fotograaf. Deze video laat zien welke stappen er worden genomen tot het eindresultaat.

Epic Supermarket

Het bruidspaar kende elkaar van de Albert Heijn. Daarom deden we de fotoshoot bij de Albert Heijn waar ze elkaar ontmoet hebben. Persoonlijker kan niet. Het licht in de supermarkt is natuurlijk zo afgesteld dat dit ten goede komt aan de producten. Daarom stond er een hulpje achter het bruidspaar met een flitser om er een stoere setting van te maken.

Epic Rain

Tijdens deze bruiloft regende het de hele dag. Het weer op je bruiloft heb je niet onder controle dus moet je de elementen gebruiken zoals ze zijn. Met de juiste middelen kun je juist hele toffe foto’s maken. Je jurk zal nat worden, maar dan heb je wel iets unieks. Want de kans dat het de hele dag regent is vele malen kleiner dan dat het droog is. Dus voel je gezegend dat je juist regen hebt op je bruiloft. Met de juiste fotograaf is de reportage net zo indrukwekkend als met zonnig weer.

Epic Light

Tijdens deze bruiloft hebben we een deel van de fotoshoot buiten gedaan bij Trompenburg in Rotterdam. Tijdens de shoot was Buienradar onze grote vriend en zijn we op de grens van de regen op tijd vertrokken. De avond van te voren heb ik de bruid nog wel gerustgesteld dat ik nog wel een tof idee heb voor als we moeten vluchten voor de regen. De weg naar deze grote diepte onder Rotterdam is verre van romantisch, maar het uiteindelijke resultaat…..EPIC.

Epic Factory

Weer of geen weer, altijd trouwfoto weer. Deze bruiloft was in november en het was kort gezegd: koud. Gelukkig was de fotoshoot gepland in De Maassilo in Rotterdam. Net voordat we weggingen waren er nog vijf minuten over. Ik vroeg of het bruidspaar even in de lift wilde gaan, ik wilde graag iets uitproberen met ze.
Het resultaat: supergaaf. Zelfs in een lift kun je stoere trouwfoto’s maken.

Epic Champagne

Elke bruiloft is een grandioos feest en als onderdeel van de avond kan ik maar één ding bedenken dat tof is om te doen: juist….een champagnefles leegspuiten om de bruiloft spetterend af te sluiten. Een gegarandeerd succes en hoe tof is het nu om de fotograaf nat te maken….heel tof.
Proost.

Epic Romance

Terwijl het feest bezig was bij De Landgoederij wilde ik graag iets nieuws uitproberen met het bruidspaar. In de achtertuin bij het kasteel kon ik met gemak alles opbouwen en klaarzetten. Vervolgens het bruidspaar opgehaald en met een rookmachine deze toffe foto’s gemaakt. Door een blauw filter voor een flitser te plaatsen krijg je juist een filmisch sfeertje. De bomen dienden als een soort filter om de lichtstralen te accentueren.

Epic Groupshot

Bij deze bruiloft kreeg ik het verzoek om een leuke groepsfoto te maken met de hele club. Het bruidspaar zag een keer een foto waarbij de familie wegrent voor een dinosaurus zoals je in Jurassic Park ziet. Aangezien zij meer met Final Fantasy hebben leek het ze leuk om een demoon uit de game te gebruiken als monster dat later in de foto gephotoshopt is.

Epic Weddingcake

De bruidstaart werd bij deze bruiloft pas in de avond aangesneden als grand dessert. Terwijl buiten de vele cadeaus werden ontvangen kon ik mooi de taart vastleggen. Het begon al donker te worden dus er was in de locatie bijna geen licht meer dat ik als natuurlijk licht kon gebruik. Ik flits graag dus de oplossing was snel gevonden. Twee flitsers opgesteld, links en rechts, en voila…..de bruidstaart EPIC vastgelegd.

Epic City

Tijdens deze fotoshoot op een bruiloft in Utrecht maakten we foto’s bij de Nieuwe Gracht. Wanneer ik enkel het daglicht zou gebruiken, dan zou het een vrij suffe foto worden. Een plek midden in de stad waar je vaak genoeg voorbij loopt en eigenlijk de schoonheid er niet meer van ziet. Op deze manier wordt het juist een epische plek die voor het bruidspaar extra betekenis krijgt.

Loading...
Open chat
1
Heb je een vraag? App me.
Hey, wat leuk dat je op de site aan het rondkijken bent. Als je ergens een vraag over hebt, nieuwsgierig bent of jullie datum nog vrij is, of een andere vraag hebt....ik beantwoord hem graag.

Grt. Thomas.
Powered by