15 augustus '25 | Geboekt voor Lisanne & Quinten

Exclusieve bruidsfotografie | Zet jullie bruiloft “stil”

Super cliché en ik ga het toch zeggen; wat supertof dat je gaat trouwen. En dat zeg ik niet alleen om enthousiast te klinken. Ik weet inmiddels zelf na mijn eigen bruiloft in 2016: het is echt heel tof en eigenlijk best onwerkelijk om mee te maken.

De grootsheid van het plannen, alle aandacht en komt ie, liefde op de dag, alle indrukken… pfffffff amper tijd om even met iemand te kletsen.

Je staat bij de borrel met een 2e glas champie even in de zon te genieten, kijkt even naar links en daar staat nog een andere gast met wie je ook even een babbeltje wilt maken.

5 minuutjes van je tijd | Jullie trouwplannen

Nu je aan het begin staat van het plannen van dit grootse, spectaculaire en Out Of This World event kunnen er twee dingen gebeuren; of je krijgt de kriebels van wat er allemaal moet gebeuren; of je kan niet wachten totdat het zover is.

En dat is ook juist een van de toffe dingen van het plannen van de bruiloft. Alles uitzoeken, bespreken met je partner, soms er moe van worden, geen besluit kunnen nemen of juist meteen zien dat je iets heel graag wilt.

Samengevat: een groot project met een mega leuke dag als resultaat. Een dag die je om het extra spannend te maken: niet kunt oefenen.

Weest gerust; wanneer jullie de juiste vakmensen verzamelen als onderdeel van de bruiloft en de juiste ceremoniemeesters vragen om alles in goede banen te leiden, dan kan er niks mis gaan.

Trouwen | Filosofie

Wat is dan mijn filosofie?

Eigenlijk simpelweg één woord: Herbeleven.

Ok, herbeleven met een stoer randje en een aantal hele vette tijdloze foto’s die je zo boven je bed wilt hangen. Oftewel; herbeleven op de Trouwen met Thomas stijl.

Alle keuzes die je gaat maken, zijn keuzes die je gaat terugzien in jullie Herbeleving van de trouwdag. De tijd van het jaar, de trouwlocatie, de taart, jullie kleding, versieringen, het diner, het feest… .zelfs het overheerlijke patatje mayo om 00:00… Goddelijk… Ok, Thomas weer even terug naar de realiteit (gek op latenight snacks by the way).

“Jullie bruiloft is compleet wanneer je deze hebt herbeleefd.”

Dat is mijn motto!

Ik hoor je denken: wat bedoel je daar precies mee? Dat zal ik kort uitleggen.

Vlieg mee naar 2016. Tot 3 juli 2016 vertelde ik altijd dat de dag aan je voorbij vliegt blablab. Dat nam ik aan, aangezien iedereen dat vertelde. Maar… sinds die 3 juli, vertel ik het niet alleen: ik weet nu ook “echt” hoe het is om je eigen bruiloft mee te maken.

Wat ik altijd vertelde, bleek waar te zijn, en dan in het kwadraat x4.

Die honger naar foto’s de dag na de bruiloft, ongekend. Elke foto die er gemaakt was wilde ik meteen zien. Laat staan de foto’s van de fotograaf; op huwelijksreis gaan was echt zo spannend. Wetende dat als we terugkomen de foto’s klaar zouden zijn. Jeee, wat was ik nieuwsgierig naar het resultaat.

Toen we de foto’s zagen realiseerden we pas wat we allemaal niet gezien hebben of nog erger; alweer vergeten waren. We wilden eigenlijk de dag nog een keer organiseren… kun je dat voorstellen?

3 tips om even bij stil te staan

1. Kies een trouwfotograaf die bij jullie stijl past

Alle keuzes die je gaat maken rondom de bruiloft zijn van invloed op wat je gaat terugzien, gaat herbeleven in jullie trouwfoto’s.

Daarom is na het prikken van de datum, het kiezen van de locatie en alvast een ezelsoor vouwen bij “DE” trouwjurk; het zeker aan te raden om alvast te gaan kijken naar de trouwfotograaf.

Hij of zij gaat jullie dag vastleggen volgens een bepaalde stijl/visie en als dat een visie is waar jullie ook in geloven; dan zou het eeuwig zonde zijn dat je niet de bruiloft kan herbeleven op de manier die je het liefst voor ogen hebt. En belangrijk, zie je het voor je dat de fotograaf van jullie keuze ook leuk tussen de gasten past?

2. Vraag advies bij de dagplanning

Je gaat al snel een globaal draaiboek moeten maken en het prikken van tijdstippen in een vroege fase is eigenlijk best moeilijk. Je weet namelijk nog niet precies hoe alles precies gaat lopen. Houd dit nog een beetje ruim en vaar niet blind op wat de trouwlocatie je vrijblijvend toestuurt.

Locaties hebben een bepaald doel voor de dag qua bezetting van tijd. Vraag dit eens na aan de fotograaf die jullie willen boeken.

De fotograaf is namelijk een van de weinige die je extern erbij haalt en wel echt de hele bruiloft meemaakt. Laat staan al heeft meegemaakt en dus ook weet wat handig is of juist totaal niet.

Is trouwen om 15:00 wel zo handig, of is 14:00 beter? Een ervaren trouwfotograaf kan zo met een blik op jullie globale planning en wensen meteen zien of het plan ook realistisch is.

3. Maak je niet druk over het weer

Natuurlijk, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik spacete de pan uit toen ik op Buienradar moest vertrouwen bij onze buitenceremonie. Pffff… nu weet ik waar die 2 grijze haren vandaan komen.

Op die dag was mijn eigen rationele denkvermogen even verblind of eigenlijk weg…. poef, maar door de steun van de ervaren mensen die ik had ingehuurd kwam alles goed en zijn we prachtig buiten getrouwd.

Het zonnetje brak door en mijn vrouw liet een traan op de prachtige livemuziek tijdens de ceremonie. Ik krijg alweer kippenvel als ik eraan denk. Zo’n kippenvel moment; dat gun ik elke bruid en bruidegom.

Bonus tips

  1. Bonustip 1: Denk ook serieus na over wel of geen video van de dag. Dit is een totaal andere kijk op de trouwdag. Fotografie en Videografie staan wat dat betreft loodrecht tegenover elkaar en vullen elkaar supergoed aan. Hierin geef ik altijd tips aan mijn bruiden en bruidegommen, want een samenwerking zo glad als WD40 tussen fotograaf en videograaf is zeker belangrijk.
  2. Bonustip 2: Over de vakmensen die op jullie bruiloft erbij zijn: kijk ook goed of ze als persoon erbij passen. Los van die camera of muziek instrument in hun handen, zou je ze ook uitnodigen als een van de gasten? Voel je je vertrouwd en bespeur je een bepaalde gezelligheid? Zeker niet onbelangrijk.

Tijd om trouwfoto’s te gaan kijken | Jullie herbeleving

Nice; ik heb je even 5 minuten meegenomen in de Filosofie van Trouwen met Thomas. Tijd om ook foto’s te kijken natuurlijk, want dat is juist wat Tip 1 vertelde.

Check mijn stijl en visie. Scroll lekker door en als jullie een vraag hebben? Stel die gerust via de Contact pagina.

Bedankt voor je tijd en vergeet niet te genieten van alles wat er komen gaat. Voordat je het weet is het voorbij; gelukkig heb je dan de foto’s nog.

Wil jij ook unieke trouwfoto’s?

Met meer dan 425 bruiloften op de teller haal je een doorgewinterde trouwprofessional in huis voor een gegarandeerd onbezorgde bruiloft.

  1. Tijdloze trouwfoto’s
  2. In heel Nederland en daarbuiten 😉
  3. Onopvallende werkwijze
  4. Vrijblijvend kennismaken
  5. Vanaf 8 uur aanwezig tot einde