15 augustus '25 | Geboekt voor Lisanne & Quinten

Eervolle vermelding | De Oscars van de Nederlandse trouwfotografie

Waar een 4 liter champagne douche al niet goed voor is…..

Hoe het begon

In de zomer van 2014 kreeg ik als experiment al een fles champie over me heen op de bruiloft van Maaike en Wilson. Een champagneregen foto, want een foto in de regen ging die dag niet lukken. Met een spuitende fles champagne kon ik wel een soort van regendruppels nabootsen.

Niet wetende dat deze foto de grondslag zou zijn voor één van de “Musthave Shots” van Trouwen met Thomas.

Daarmee durf ik wel te zeggen dat je voor een echte Champagnefoto je bij Trouwen met Thomas moet zijn. Dat dachten gelukkig velen bruidsparen ook, want in deze foto is sinds 2014 al 100-den keren gemaakt met vele toffe bruidsparen.

Ben ik wel goed genoeg?

Jaren lang, week na week, bruiloft na bruiloft ging voorbij. Uiteraard kwam ik ook in contact met Bruid Magazine en de jaarlijkse fel begeerde BFA, Bruids Foto Award, verkiezing. Elk jaar stuurde ik mijn beste foto’s in, maar ze waren toen helaas niet goed genoeg. En misschien wel goed genoeg, maar niet bijzonder genoeg en de WoW factor misten.

Vele BFA verkiezingen gingen voorbij en toch bleef ik het maar proberen. “Je weet maar nooit,” want elk jaar is er een andere jury. Keer op keer zat ik er net niet bij. Waar het aan ligt? Dat weet je niet. Anyway…ik bleef gewoon “mijn ding” doen.

Na jaren niet genomineerd te zijn dacht ik:” Weet je….ik laat het maar gaan. Blijkbaar is de BFA niet voor mij weggelegd. Ik maak toffe trouwfotografie, mijn bruidsparen zijn superblij met wat ik doe. En dat is belangrijk.”

Één dag voordat ik op vakantie ging….kwam er een mailtje. Stuur nu nog in voor de BFA 2019!

En toch dacht ik:” Ik doe het gewoon.” Er schoten twee foto’s in mijn gedachten. Een supergave Epic Angel foto van Eva, en de groepsfoto van Joost en Marloes.

Ik uploadde ze snel en ging verder met mijn tas inpakken. Niet veel later zaten we in Portugal en vergat ik eigenlijk al snel mijn snelle upload-actie.

Mijn Sinterklaas cadeau was geen telefoon

Weken verstreken en de laatste herfst bruiloften werden vastgelegd. Het was de dag van Sinterklaasavond. Het heerlijk avondje is gekomen…..echter kwam mijn cadeautje al iets eerder. In de middag van 5 december 2018 ging mijn telefoon.

Het opgeslagen nummer van Gerdien, mijn contactpersoon bij Bruid Magazine, stond in mijn scherm. “Waarom belt die nu? Naar mijn weten had ik geen advertentie o.i.d. op de planning staan en het was ook nog geen kerstperiode voor de beste wensen.”

Daar waren de gouden woorden:” Thomas….heb je iets lekkers in huis, want ik heb goed nieuws. Je bent genomineerd voor een BFA Award in de categorie Family & Friends.”

De buren moesten wel gedacht hebben… want ik heb laten weten hoe een Blij Ei klinkt 😉

BFA is als de finale aflevering van Expeditie Robinson

Het lijkt wel de final aflevering van Expeditie Robinson. Supertof om dit nieuws te horen….alleen is er een grote maar. Je moet een maand lang je mond dicht houden. Alsof je een 10 krijgt voor een moeilijk proefwerk, maar je mag niks zeggen.

Maar nu mag de fles ontkurkt worden, want het grote nieuws mocht bekend gemaakt geworden.

“Een eervolle vermelding van de bruidsfoto awards, zo tof! 4 liter champagne over me heen was het zeker waard.”

BFA eervolle vermelding | Champagne regen

Wat ik al die tijd nog achter de hand heb gehouden is deze toffe video van de Behind The Scenes. Bij het voorbereiden van deze foto voelde ik al wel dat dit bijzonder ging worden.

Een echte “Out Of This World” foto. En weet je…..na de bruiloft van Joost en Marloes heb ik ook het pakket dat ze bij mij boekte vernoemd naar deze dag. #Out Of This World-Wedding.

ZO GAAF.

9 jaar geleden fotografeerde ik mijn eerste bruiloft…..in 2014 maakte ik de stap naar fulltime…..in 2015 werd ik ZZP-er en dan nu….bijna een kroon op mijn werk.

Twee flessen champagne? Nee joh Thomas….laten we er 6 doen.

Ik hoor het Joost nog zeggen bij de laatste bespreking van hun bruiloft een paar dagen voor de grote dag.

Het zou een lange, mega gave dag worden met een aantal nieuwe technische uitdagingen voor mij. De champagne foto die al sinds 2014 zijn weg vindt binnen Trouwen met Thomas stond natuurlijk in het draaiboek verwerkt.

Het leek Joost en Marloes zo tof om er iets gavers van te maken. “We kunnen er twee doen….jullie allebei één,” zei ik.

“Ja…..of we doen er 6, dat is vet,” zei Joost. En zo geschiedde. Zes flessen champie. Tijdens het feest liep ik naar buiten bij Buitenplaats Sparrendaal  om alles klaar te zetten.

Licht klaar… 6 flessen ready to POP… Joost, Marloes en aanhang halen… Ready To Go. Ik had wel eens wat champagne over me heen gekregen tijdens een champagnefoto, maar terwijl ik de flessen hoorde ploppen realiseerde ik me dat het er nu zes zijn.

En dat heb ik geweten. 4,5 liter champagne vloog door de lucht waarvan zeker 4 liter over mij heen ging.

Wat een spektakel, wat een ervaring en vooral… wat een MEGAGAAF resultaat.

Trouwen = Awesome
Trouwen met Thomas.

Bruidspaar met fles champagne
Home » Eervolle vermelding | De Oscars van de Nederlandse trouwfotografie