Trouwen bij De Vertrekhal in Rotterdam

Bruidsfotograaf Rotterdam | Trouwen in De Vertrekhal | Roy & Sanne

Rotterdam, een stad waar ik de afgelopen jaren heel veel ben geweest. Op 19 september was Rotterdam het toneel voor Roy & Sanne. Halverwege september draait het weer als het ware een beetje om. In de ochtend kun je denken dat het een bewolkte dag blijft, maar dan zo rond het middaguur trekt de bewolking open en ontstaat er zowaar een nazomerdag. Dit gebeurde ook precies op 19 september. Ik begon de dag bij Roy in hun appartement, uitkijkende over de Erasmusbrug. Na de voorbereiding bij Roy stak ik de Maas over naar hotel Pincoffs waar Sanne zich voorbereidde. Een prachtige oude hotelkamer waar het ook lekker druk was met redelijk veel familie. Deze kamer had iets bijzonders….er was een deur die lijkt op een de deur van een kledingkast, maar wanneer je de deur opende zag je een lange donkere trap in het oneindige weglopen. Een rare trap, maar dit gaf wel de gelegenheid om met licht te spelen, alsof het licht uit de kast schijnt, om zo de jurk vast te leggen. Bruidsfotografie is een spel van actie-reactie en voorspellend vermogen. De ene keer sta je in de actie om reacties te vangen en het voorspellend vermogen komt kijken wanneer je denkt:” Het zou kunnen dat Sanne zo nog een keer naar de spiegel gaat om te kijken.” Wanneer ze dat ook doet en jij staat daar als fotograaf al klaar dan vang je net die momenten die iets extra’s hebben t.o.v. de actie-reactie momenten.

 

Na de first look reden we naar Trompenburg om de trouwfoto’s te maken. De wisselvalligheid van het weer in september zorgde ervoor dat de ene keer de zon begint te schijnen en deze 1 minuut later weer verdwenen is. Gelukkig kende ik het park al dus wist al de juiste plekken, zodat we op sommige momenten de zon konden opwachten. Lang leve zonneradar in de Buienradar app. Na de shoot vertrokken we naar De Vertrekhal waar de rest van de dag gaat plaatsvinden. Roy & Sanne arriveerden per boot terwijl de familie vol verwachting op de balustrade stond van De Vertrekhal. Binnen was alles in de puntjes geregeld. De zaal zat lekker vol en ze hebben speciaal een bevriende ambtenaar laten overkomen die hun huwelijk zou gaan voltrekken. En dat is fijn voor een bruidsfotograaf, want dan weet je dat het een persoonlijk verhaal wordt en er ook veel gasten zijn, zodat er weer veel interactie is. En dat is weer de actie-reactie die ik wil vastleggen.

 

Na de ceremonie stond de taart al prachtig opgesteld en verstreek de dag van receptie naar diner, naar uiteindelijk het feest. Dit ging los, lekkere muziek, voldoende ruimte en er was een saxofonist die zo nu en dan het dak er even extra hoog deed afblazen. Uiteindelijk een mooi emotioneel afscheid om een uur of 0:45.

Roy & Sanne, wat een dag en tof dat ik erbij mocht zijn.Loading...