trouwreportage-albert-heijn-trouwenmetthomas

Klooster Bethlehem | Bruidsfotografie in de Albert Heijn | Paul & Marcia

 

Tijdens de kennismaking met Paul & Marcia had ik al een vermoeden dat het een hele toffe bruiloft zou gaan worden aangezien ze gingen trouwen in Klooster Bethlehem in Haren. Een trouwlocatie die al lang op mijn lijst stond van locaties waar ik eens een trouwreportage wil gaan maken. De keuze van een locatie is belangrijk, maar dat was niet het enige waardoor ik dit vermoeden had. Ze hebben elkaar leren kennen bij de Albert-Heijn en toen bekroop al de stiekeme gedachte: hoe tof, of beter gezegd Epic, zou het zijn als we een deel van de trouwreportage kunnen maken in de supermarkt. In ieder geval een mooie binnenlocatie voor wanneer het regent, want één ding is zeker: trouwen in januari is gegarandeerd niet warm en de kans op regen is best groot.
Twee weken voor de bruiloft hebben we nog afgesproken bij Klooster Bethlehem om alles door te nemen en ontmoette ik ook de ceremoniemeesters. Dat kwam goed uit, want zij wilden nog wat dingen met mij bespreken en zo konden we onderling contact houden buiten het weten van het bruidspaar om. Als bruidspaar weet je bijna alles van je bruiloft, maar niet wat de ceremoniemeesters allemaal nog van plan zijn met verzoeken van familie e.d.

Op de dag zelf was het bizar mooi weer. De lucht was blauw, zonnig en koud. Wie had dat kunnen voorspellen. Het pak sneeuw, dat lag er helaas niet, maar wel dat typische mooie winter zonnetje die juist prachtig licht geeft in die tijd van het jaar. Foto’s maken in de Albert-Heijn is bizar leuk. Alle blikken staan natuurlijk meteen op Paul & Marcia gericht en zo rond het middaguur zijn er veel ouderen in de supermarkt aanwezig die hun ogen uitkeken. Het vermoeden dat ik had bij de kennismaking werd bevestigd toen ik de gangpaden zag en me voorstelde hoe het eruit gaat zien met een fel tegenlicht. Aangezien ik van flitsen houd en het licht in de supermarkt totaal niet spannend is kon ik hier mijn lol op. De Epic Kiss moest geschoten worden in het gangpad. Of de Albert-Heijn het leuk vind dat er wordt geflitst in de supermarkt, dat maakte mij op dat moment even niet uit. Je kan altijd nog achteraf “Sorry” zeggen. Maar dan heb ik wel de beelden die ik wilde maken. Na de Albert-Heijn hebben we nog foto’s gemaakt bij Siemei, een stuk oude industrie in Vught.

Na de foto’s was Klooster Bethlehem de volgende locatie waar we de rest van de dag zouden blijven. Wat een toffe trouwzaal. Die lampen in het plafond, het licht, de paarse sfeerverlichting. Echt super! In Brabant is men gek op stukjes opvoeren, feesten en polonaise en die ingrediënten kwamen ook zeker nog aan bod gedurende de rest van de dag. Het feest werd verzorgd door Marcel van Huwelijkdj.com die daar een goed feestje wist neer te zetten met de familie en vrienden van Paul & Marcia. Een knetterend feest sluit je natuurlijk af met een spetterende champagne foto.
Paul & Marcia, het was supertof!

 Loading...