Trouwen bij Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen | Trouwen in de zomer | Fleur & Maarten

Hoog zomer bij Buitenplaats Amerongen
Hoog zomer, bloedje heet en vooral heel ontspannen is de bruiloft van Fleur en Maarten bij Buitenplaats Amerongen. Bij onze kennismaking had ik dat idee al, want wat een goedlachs duo is team Vaat ;). De dag startte bij Fleur en Maarten thuis waar Fleur, de bruid, met een aantal van haar vriendinnen was. Er hing een sfeer met een bepaalde joligheid/gekheid. Ik kon er niet echt de vinger opleggen, maar het was in ieder geval erg gezellig en vooral licht. Geen preuts gedoe met alle gordijnen dicht, maar open en ruimtelijk, Let the Light in, want dan krijg je de mooiste foto’s. Hoe gezellig het ook is, er is altijd een moment te bespeuren dat een bruid een moment heeft van realisatie, “dit is echt de dag waar we zo lang naartoe hebben geleefd.” En dat moment is natuurlijk geweldig om vast te leggen.
 
Mooi grijs pak
Ik ben gek op het vastleggen van klokken in een bruidsreportage en de klok sloeg half elf. De familie was er al eerder dan Maarten dus zij konden al een glimp opvangen van Fleur. Een belangrijk moment als bruidsfotograaf, want op dit moment heb je de korte momenten van trost kijkende ouders. In alle hectiek zijn dit juist de momenten die je als bruid, of bruidegom, niet 100% bijblijven. Daar kwam Maarten aan en wat een blijdschap op zijn gezicht, gaaf pak had hij aan. Grijs met een mooi patroon erin. Op dit moment gaan trotse ouders naar een volgend stadium, de emotie komt eruit en wederom een super belangrijk moment om niet te missen. Tijd om naar de trouwauto te gaan, een oude Citroën, en te vertrekken naar Buitenplaats Amerongen. De trouwlocatie voor vandaag.
 
Episch licht bij Buitenplaats Amerongen
Er is een speciale bomenlaan bij Buitenplaats Amerongen die zeer geliefd is en ook een tikkeltje vreemd. De knoestige bomen geven je het gevoel alsof je naar het paleis uit Belle en het Beest loopt. Deze plek heeft een hele mooie overgang van daglicht naar donker en dit contrast is hetgeen waarna ik opzoek ben bij een bruidsreportage. Maar we maken natuurlijk meer foto’s dan alleen donker en contrastrijk. Ook tijd voor wat interactie en energie, want daar draait de trouwdag om, gezelligheid en genieten. Hoeveel tijd je ook inplant op één of andere manier vliegt tijd. Wie heeft tijd vleugels gegeven?
De daggasten konden elk moment arriveren dus tijd om ons uit de voeten te maken. Ik wist nog wel een leuke parkeerplaats net buiten Amerongen waar we nog wat foto’s konden maken met de auto.
 
Gratis parkeren op je bruiloft? Niet volgens de parkeerwacht.
We kwamen aangereden en de Citroën straalt één en al trouwen uit, en zeker met een leuk bruidspaar op de achterbank. Trouwen of niet, toch €3,50 aftikken voor de parking, maar goed, wat is drie euro vijftig op een hele bruiloft. Zeker de moeite waard, want op deze plek heb je een prachtig uitzicht over de Uiterwaarde en de Nederrijn die uitkomt in de Lek. Tijd om te gaan trouwen en terug te gaan naar Buitenplaats Amerongen waar alle daggasten al op het bordes van het kasteel stonden. Fleur en Maarten kwamen aangereden en de Citroën stopte voor het bordes. De vader van Fleur wisselde om met Maarten om zometeen zijn dochter weg te geven bij de ceremonie.
 
Niet elke trouwring gaat makkelijk om
Het goedlachse duo zat vooraan tegenover alle daggasten op het grasveld net buiten het kasteel van Buitenplaats Amerongen. Op deze plek buiten trouwen heeft iets magisch. De sfeer, de ruimtelijkheid, de Hollandse lucht en het grote kasteel. Een prachtig decor voor de grappige ceremonie, want dat was het zeker en kon ook niet anders met team Vaat. De ceremonie was prachtig aangekleed met verschillende bloemen: rozen, pioenrozen en zuidewindlelies. Het mooie aan geloften is dat er heel vaak tranen komen, tranen van blijdschap, vreugde en ontroering. Een spanning die zich opbouwt en uiteindelijk ontlading vindt bij het ja-woord. Fleur en Maarten zijn getrouwd. De ringdrager kwam aangelopen door het middenpad en het is tijd om de ringen om te schuiven. Iets dat makkelijker lijkt dan het is. De ring bij Maarten ging niet makkelijk om en gelukkig deed Fleur er veel moeite voor om dit wel te fixen. En dat is zeker te zien aan de foto’s, geweldig. Tijd om de krabbels te zetten op de trouwakte en daarna de bruidstaart aan te snijden.
 
Bruidstaart met rozen en pioenen
Voordat de taart aangesneden kon worden moesten alle gasten al aanwezig zijn bij de taart, zodat Fleur en Maarten een rentree konden maken. Iets dat ze gedurende dag zeer consistent hebben gedaan. Iedere keer weer impact maken en dat is juist leuk om vast te leggen. Voordat we naar de taart gingen liepen de newly-weds naar de mysterieuze bomenlaan waar we al eerder waren geweest. Leuk om even spontaan wat snaps te maken. Ik moest snel door, want met dit warme weer is een bruidstaart zo gesmolten als een marsh-mellow in het vuur. Nadat deze details waren vastgelegd kwamen ze aangelopen. Één van mijn favoriete momenten van een bruiloft is het moment van feliciteren en zeker wanneer ouders en vrienden niet kunnen wachten om los te gaan. Tijd voor champagne, vreugde, bruidstaart en vooral gezellig borrelen met zijn allen.
Familiefoto’s mogen zeker niet ontbreken. Een overzichtelijk lijstje was voorbereid die we makkelijk konden doorschieten. Een belangrijk onderdeel van de dag, maar waar je voor moet oppassen dat het niet te lang duurt. Uiteindelijk is het kunnen kletsen met je gasten ook heel waardevol dus een goede balans hierin vinden is belangrijk.
 
Verrassing voor het diner
Als verrassing kwam de klas van Fleur langs om hun juf te feliciteren. Er was daarna nog een korte kinderreceptie met limonade en koekjes. Voordat er geproost kon worden met limonade werd er eerst nog een stukje opgedragen die de kinderen hebben ingestudeerd. Maarten ging nog even snel een frisbee gooien met het jongetje die de ringen kwam brengen tijdens de ceremonie. Heerlijk als een bruiloft zo rustig en chill verloopt dat je als bruidspaar ook tijd hebt voor deze momenten. Elke bruiloft kan ontspannen en chill zijn, je organiseert hem tenslotte zelf dus waarom haasten als het niet nodig is?
Tijdens het diner waren er een aantal mooie speeches. Ik zat om de hoek dus kon makkelijk inspringen wanneer er iets opgedragen ging worden.
 
I am sexy and I know it
Tijd voor de volgende rentree, de entree bij de avondgasten. Iedereen wachtte het bruidspaar buiten op en ze kwamen aangereden met de oude Citroën. Voordat er gedanst ging worden was het eerst tijd voor felicitaties en een leuk filmpje die is gemaakt. Een oude vriend van Maarten kwam nog langs uit den ouden doosch, goede vriend Beer.
Tijd om te dansen, behoorlijk warm binnen, maar dat maakte niet uit. De openingsdans begon sexy en was goed uitgedacht. Drank maakt een hoop los en ook de heupen, want al snel was het totale waanzin. De cocktailbar ging open en dat zette alles in de volgende versnelling. Fisheye lens op de camera en hoppa, de menigte in voor energieke en spontane feestfoto’s. De avond vloog voorbij en Fleur en Maarten werden op de schouders gedragen tijdens het laatste nummer. Wat een feest.
 
Fleur en Maarten, heel veel geluk samen. Het was gaaf!

Loading...
Open chat
1
Heb je een vraag? App me.
Hey, wat leuk dat je op de site aan het rondkijken bent. Als je ergens een vraag over hebt, nieuwsgierig bent of jullie datum nog vrij is, of een andere vraag hebt....ik beantwoord hem graag.

Grt. Thomas.
Powered by