Trouwen bij Buitenplaats Sparrendaal.

Buitenplaats Sparrendaal bruiloft | Trouwen in de herfst | Sanne & Maarten

De bruiloft van Sanne en Maarten was kort gezegd een spectakel, een gave fotoshoot in de binnenstad van Utrecht en trouwen bij Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen.

De dag begon bij Sanne en Maarten thuis waar Sanne chill in badjas op de bank zat. Helemaal zen en geen teken te bekennen van spanning of zenuwen. Ze had er zin in, eindelijk, de dag mocht nu wel gaan aanbreken na al die voorbereiding. Op de bruiloft was ook videograaf Inge, van Oh Wonder Films, erbij voor de video. We kwamen letterlijk tegelijk aan en konden mooi samen beginnen met het vastleggen van de bruidsreportages. Terwijl de laatste handelingen aan haar bruidskapsel werden gedaan liepen Inge en ik alvast naar boven om de trouwjurk vast te leggen. Sanne had deze al leuk aan de badkamerdeur gehangen. Het huisje is op de bovenverdieping niet al te groot waardoor het even zoeken was naar een leuke compositie, maar die is gelukkig altijd te vinden. Het selectieve licht dat door een klein raam op de gang naar binnen scheen gaf een mooie lichtval in de foto.

 

Trouwfoto’s maken in Utrecht

De jurk is aan en er is al wat gepruttel te horen in het begin van de straat. Maarten komt er aan in een oude Volkswagen Kever. Een blauwe en hij glimt behoorlijk. De familie is inmiddels ook gearriveerd en ze keken nieuwsgierig door het raam hoe Maarten aan kwam lopen met het bruidsboeket. Het trapmoment was leuk. Een smal gangetje en een nieuwsgierige Maarten onder aan de trap. Sanne maakte haar debuut en kwam de trap afgelopen in een prachtige slanke jurk. Na een kort moment van koffie en wat fris, maakten we een aantal familiefoto’s. De belangrijkste die je zeker niet mag missen. De ouders van Sanne, de ouders van Maarten, alles samen en nog wat korte verzoekjes on the spot. Must-haves die niet mogen ontbreken. Tijd om foto’s te gaan maken. Sanne en Maarten zijn getrouwd bij Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, maar ze wonen in Utrecht. Daarom vonden ze het extra leuk om wel foto’s te maken in Utrecht, aangezien ze daar allebei wat mee hebben en het toch willen betrekken in de dag. In Utrecht ken ik veel gave locaties en met de juiste kijk op de lichtval kun je hele mooie foto’s maken. Ik steek ook graag een flitser hier en daar af en deze foto’s mochten natuurlijk niet ontbreken. In een binnentuin vlakbij de Domtoren was het tijd voor de wat intiemere foto’s die liefde uitstralen. Geen overdreven geposeerd gedoe, maar juist op een chille en natuurlijke manier maakten we mooie tijdloze plaatjes die niets anders uitstralen dan; liefde. We liepen terug via de Oude Gracht en ineens zag ik een grappig krijtbord buiten van een kledingwinkel. Deze moest ik wel gebruiken bij de foto’s. Sanne en Maarten liepen weer naar de Kever en ondertussen liepen Inge en ik terug naar de parkeergarage waar onze auto’s stonden geparkeerd.

 

Trouwen bij Buitenplaats Sparrendaal

Op naar Buitenplaats Sparrendaal; tijd om een potje te trouwen, want daar draaide 7 oktober 2016 tenslotte om. Inge en ik reden vooruit, zodat we op tijd aanwezig waren toen de Kever kwam aangeprutteld. Daar kwam de blauwe Kever om de hoek door het hek aangereden. Alle familie stond al klaar op het bordes van Sparrendaal en keken vol verwachting naar de Kever die kwam aangereden. Hoe zouden ze eruit zien? Een vraag die veel gasten nog niet konden beantwoorden aangezien een handje vol familie ze pas hebben gezien bij de First Look. Blijde gezichten en verbaasde blikken; deze momenten zijn zo gaaf om vast te leggen als bruidsfotograaf. En juist deze momenten zijn zo kort en bijzonder, maar onthoud je als bruidspaar niet goed. Een trouwdag is een dag die zo vol zit met indrukken en belevenissen, dat je niet alles kunt zien, laat staan dat je ze na afloop nog kunt oproepen. En dan zijn er gelukkig nog de foto’s en de trouwvideo van de bruidsfotograaf en videograaf die juist op deze momenten letten. Iedereen liep naar de eerste verdieping waar de ceremonie ging plaatsvinden. De kamer zat precies vol genoeg, ruimte genoeg voor alle gasten en ook ruimte genoeg voor de fotograaf en videograaf om rond te lopen, want dat is toch belangrijk om alle momenten vast te leggen. Na de ceremonie liep iedereen naar buiten naar de tuin van Buitenplaats Sparrendaal. Daar stond een mooie gestylede tafel met taarten. Een Limburgs achtergrond is aanwezig in de familie en deze bruidstaarten waren daar onderdeel van. De speech van de vader van Sanne was ook gedeeltelijk in het Limburgs, toch een uitdaging om te proberen het te verstaan, maar als niet Limburger is dat toch en pittige klus. Na de speech was er nog tijd ingeruimd om foto’s te maken met familie en vrienden. Geen overdreven lange lijst, want hoe langer de lijst, des te minder tijd je hebt om ook met je gasten te praten en sinds mijn eigen bruiloft weet ik het, elke minuut telt!

 

Het Italiaanse diner

Rond een uur of 17:00 gingen we naar binnen voor de Pub Quiz. Het is altijd leuk om een activiteit toe te voegen aan de bruiloft. Veel gasten verwachten dit niet en het is gewoon heel erg leuk om iets grappigs of geks te doen met zijn allen. Dit zijn de momenten die iedereen zal onthouden en dat maakt een bruiloft uniek. Deze quiz ging niet over muziek, maar over Sanne en Maarten natuurlijk. Hoe goed kent de familie het stel en hoe goed kennen ze elkaar echt? Altijd lachen en zeker als de champagne al lekker doorstroomt. Terwijl de quiz bezig was liep ik even naar boven naar de dinerzaal. De zon scheen met gouden zonnestralen naar binnen en dit gaf echt een magisch effect aan de dinerzaal die mooi was gedekt. Op dit moment is een dinerzaal op haar mooist aangezien alles nog strak is en onaangeraakt en er ook nog geen gasten rondlopen.

Na de quiz liep iedereen naar boven en was het tijd voor het Italiaanse diner met alle gasten. En met alle gasten bedoel ik ook echt, alle gasten. Het was de droom van Sanne en Maarten om zo’n lange Italiaanse tafel te hebben met een groot diner waar iedereen kan mee-eten. Geen uitzonderingen wie wel of wie niet, iedereen!

Sanne en Maarten openden het diner door als eerste naar het pasta buffet te gaan. Een leuk detail is dat er ook een chefkok aanwezig was die verse tagliatelle in een grote kaas ronddraaide om zo tagliatelle met kaas te maken. Een spectaculair gezicht.

 

Partytime en de Tunnel of Love

Na het diner was het tijd voor het feest en de openingsdans en deze had iets bijzonders. Sanne en Maarten hadden een grappige en bijzondere openingsdans ingestudeerd. De gasten zouden wachten in de danszaal en ze zouden hun entree maken via de grote deuren. Toen de deuren open gingen stonden ze in de gang klaar met funky zonnebrillen op. Een volgspot verlichtte hen in het donker en toen begon de muziek te beuken. Uiteindelijk kwamen ze de danszaal ingelopen en was het tijd voor feest. Als vast onderdeel van de trouwdag sluiten we deze af met een spetterende champagnefoto. Gedurende de dag had ik nog wel een leuk idee gekregen om nog iets bijzonders en echt uniek te doen later op de avond. Bij Buitenplaats Sparrendaal is ook een grote haagtunnel. Een tunnel die je niet zo op het eerst gezicht ziet, maar hij is er zeker. Deze heb ik al eens vaker gebruikt voor trouwfoto’s, maar nog nooit in het donker. 2015 was het jaar dat ik veel met champagne begon te spuiten. Dit ging in 2016 nog een tijdje door, maar gedurende het jaar kreeg ik ook de interesse om iets te gaan experimenten met rookeffecten. Ze hoopten dat mijn idee nog door kon gaan later op de avond en gelukkig was het droog en waren de omstandigheden ideaal voor de Tunnel of Love foto. Spectaculaire foto’s geef ik graag een naam, vandaar de Tunnel of Love. Door rook of mist zie je lichtstralen en dat maakt fotografie extra interessant. Terwijl het bruidspaar binnen aan het feesten was, had ik de tijd om alles op te bouwen en voor te bereiden. Alle elementen moesten perfect op elkaar aansluiten. De instelling van het licht, de pose van het bruidspaar en de luchtstroom met de rook. Een vriend van het bruidspaar ging mee naar buiten om te helpen en hij mocht de rookbom vasthouden en ermee rondlopen. Alles verliep perfect en voordat we het wisten was de foto gemaakt. Een spectaculaire epische eindfoto voor in het trouwalbum.

Sanne en Maarten, het was geweldig om bij jullie bruiloft aanwezig te zijn en tanx voor deze geweldige dag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tunnel of Love Making Of

Loading...
Open chat
1
Heb je een vraag? App me.
Hey, wat leuk dat je op de site aan het rondkijken bent. Als je ergens een vraag over hebt, nieuwsgierig bent of jullie datum nog vrij is, of een andere vraag hebt....ik beantwoord hem graag.

Grt. Thomas.
Powered by