Trouwfoto bij zonsondergang

Festival Bruiloft | De Steenbock | Augustus | Richard & Ivonne

Al ruim een jaar voor de festival bruiloft zochten Richard en Ivonne contact met me om de trouwdatum vast te leggen, trouwen in de zomer is gewild en dan kan je er maar beter bijtijds bij zijn.
Voor onze kennismaking kwam ik naar Capelle a/d IJssel in de overtuiging dat het waarschijnlijk wel Rotterdam en omgeving zou worden qua trouwlocatie. Die veronderstelling had ik mis, ze hadden een toffe boerderij gevonden in de buurt van Doetinchem…..Doetinchem….
Ok, die zag ik niet aankomen, maar toen ik de foto’s van trouwlocatie De Steenbock zag met Chesterfield banken, veel logeermogelijkheden en de mogelijkheid om alles naar eigen hand in te richten, begreep ik het meteen. Een mix tussen een festival bruiloft en een DIY wedding op de boerderij. Gaaf.

Een maand voor de festival bruiloft hebben we nog alles een keer besproken en was alles tot in de puntjes uitgewerkt. Een gedetailleerde planning inclusief een complete plattegrond met battle plan wat er waar precies ging gebeuren. Nice, zo zie ik planning graag, want dan weet je zeker dat alles is uitgedacht en je dus geen momenten kunt missen. Na een autorit ter grootte van half Nederland kwam ik aan bij de boerderij en was alle familie druk bezig met het heen en weer slepen van alle aankleding en decoratie. Videograaf Sasha van This is Your Day was ook al gearriveerd dus was het enkel nog een kwestie van parkeren, spullen pakken en het terrein verkennen. Richard en Ivonne liepen nog in hun kloffie rond en gaven een korte rondleiding. De tijd tikt door en uiteindelijk is dan toch het moment daar dat Ivonne zich ging voorbereiden. De hele zolderverdieping/slaapkamer had ze tot haar beschikking. Het gave aan zulke plekken is dat je er selectief licht hebt vanaf één kant. Dit geeft een mooie schaduwwerking en daar houden fotografen en videografen. Ondertussen was Richard ook begonnen met aankleden waarbij zowel zijn vader als opa kwamen helpen/toekijken. Dit soort momenten zijn mooi en is iets waar je van te voren over moet nadenken of dat wilt. Over een aantal jaren zijn die foto’s goud waard alleen moet je wel van te voren bedenken dat je die momenten wilt creëren door ze erbij te betrekken.

Nadat Richard zijn entree maakte in een knalrode splinternieuwe Mazda had Ivonne haar trapmoment. Haar vader wachtte beneden aan de trap. De ceremonie was buiten en alle familie en vrienden zaten op witte stoeltjes met een zacht zomerbriesje. Dit weer in augustus staat op elke wishlist van een zomerbruiloft. De ambtenaar was een bekende van het bruidspaar en kon daardoor een mooie persoonlijke draai geven aan de ceremonie. Alles was prachtig aangekleed en Richard en Ivonne hebben echt stad en land afgestruind naar toffe oude spullen om de ceremonie aan te kleden. Ze zijn getrouwd en dat moet natuurlijk gevierd worden met champagne en veel felicitaties. Vriendinnen van Ivonne bestormde haar en menige tranen wisten te ontsnappen. Tijd om te ontspannen en te genieten van het zomerweer, familie en vrienden en spelletjes.

De trouwfoto’s hebben we gemaakt tijdens de borrel wanneer het licht op haar mooist was. De knalblauwe lucht, Hollandse wolken en een felle zon maakten het plaatje compleet. Tegen de zon in fotograferen is “peanuts” en met een dikke flitser erbij geeft dit een heel gaaf effect. Na de shoot was het tijd voor meer drank, een walking dinner, plezier, spelletjes, het fotohuisje en natuurlijk nog even snel een gave zonsondergang foto.

Terwijl de zon langzaam zakte en de avond haar gezicht liet zien wilde ik nog graag iets gaafs doen met het interieur van de locatie, want die hebben we nog niet gezien en gebruikt gedurende de dag aangezien alles buiten was. In ongeveer 10 minuten had ik een kleine studiosetting opgebouwd rondom de haardstee met de Chesterfield banken. Ze hoefden alleen maar even te zitten en liggen op de bank. Even de benen wat rust, een paar keer klikken en de shoot was alweer over. Tijd om het feest te openen.

Tja, wat kan ik zeggen over het feest….dat ging behoorlijk los en dan is behoorlijk nog zacht uitgedrukt. De heliumfles was al snel gevonden, terwijl die eigenlijk bedoeld was voor de ballonnen die later op de avond werden opgelaten. Wat krijg je als je opblaasdieren en instrumenten in de dansende menigte gooit? Juist, gekte en als klap op de vuurpijl kwam Richard aangelopen met een doosje Flugel. Sasha en ik kregen er ook een aangeboden….daar moesten we even een selfie van maken met zijn vieren. Dopje op de neus en gaan…..Één Flugel is genoeg, want we moesten ’s nachts nog terugrijden, maar de rest van de familie en vrienden bleef overnachten. Ik hoef niet te vertellen waar de rest van de Flugel naartoe is gegaan……;)

Als afsluiting werden de heliumballonnen opgelaten met in de ballonnen een klein ledje. Een mooi symbolisch einde van een episch dag, want deze festival bruiloft, die was Epic met de hoofdletter E.

Richard en Ivonne, heel veel geluk samen.

 

Loading...
Open chat
1
Heb je een vraag? App me.
Hey, wat leuk dat je op de site aan het rondkijken bent. Als je ergens een vraag over hebt, nieuwsgierig bent of jullie datum nog vrij is, of een andere vraag hebt....ik beantwoord hem graag.

Grt. Thomas.
Powered by