2 mei '25 | Geboekt voor Kim & Ruben

Trouwlocatie de Landgoederij

Sinds 2014 kom ik meerdere keren per jaar bij De Landgoederij als trouwfotograaf. Het is een trouwlocatie met veel mogelijkheden, net buiten Utrecht, vlakbij de snelweg, midden in Nederland.

De Landgoederij zowel een boerderij als kasteel in één.

Sinds 2015 ben ik als huisfotograaf van de locatie ook op de Open Trouwlocatie Route te vinden die vier keer per jaar wordt georganiseerd. Als je de locatie hebt bezocht, dan heb je alvast kunnen proeven hoe de sfeer is.

Door middel van de voorbeeldreportages op deze pagina kunnen jullie net even verder kijken en zien hoe andere bruidsparen die jullie voorgingen er een ongelofelijk feest van hebben gemaakt.

Trouwlocatie de Landgoederij

Fotografie mogelijkheden bij de Landgoederij

Ik ben al meerdere keren op deze locatie geweest en ken de locatie binnenstebuiten. Als bruidsfotograaf heb je over de keuze van iemands trouwlocatie geen controle en daarom moet je ook in staat zijn om overal toffe foto’s te kunnen maken.

Even een korte opsomming wat ik als bruidsfotograaf zo tof vind aan De Landgoederij/Kasteel Cammingha.

Ruimte

Er is voldoende ruimte om veel gasten te kunnen uitnodigen. Alle auto’s kunnen geparkeerd worden en er is zowel binnen als buiten veel ruimte om te kunnen afwisselen met de achtergrond.

Een trouwlocatie is voor een bruidsfotograaf eigenlijk een achtergrond waarvoor zich een verhaal afspeelt. Dat verhaal zijn de bruid, de bruidegom en alle genodigden.

De Landgoederij heeft juist veel verschillende “achtergronden.” De boerderij setting binnen, het terras waar vaak de BBQ aanstaat, de grote feestzaal, kasteel Cammingha, de patio naast het kasteel, de tuin die rondom de buitenkant van de locatie te vinden is; allemaal fotoachtergronden die veel variatie bieden.

Zo heeft je reportage uiteindelijk meerdere gezichten terwijl je de hele dag er kan verblijven.

Het kasteel

Het is super romantisch om te trouwen op een kasteel. Van menig sprookje tot Disneyfilm, op een kasteel woont een prinses en daar wordt dan ook getrouwd.

Kasteel Cammingha is een intieme locatie waar je een mooie mix hebt van licht. Tenzij je in de lampenindustrie werkt zul je niet zo snel kijken naar de verschillende soorten licht. Licht is het belangrijkste onderdeel om überhaupt een foto te kunnen maken en dat is in de trouwzaal van Cammingha juist mooi verdeeld.

Vanuit alle hoeken in de ruimte komt er daglicht naar binnen. Op deze manier kun je juist werken met mooie lichtval en contrastverlopen in de foto’s. Iets waar je als bruidspaar niet op let, maar ik als bruidsfotograaf erg blij van wordt.

Fotoshoot

De achterkant van het kasteel, de patio naast het kasteel, het kasteel zelf, een rondvaarttocht over de Kromme Rijn, de tuin en vlakbij het bosrijke gebied van Rhijnauwen zijn allemaal prachtige locaties en deellocaties rondom Kasteel Cammingha en De Landgoederij.

Een uurtje foto’s maken rondom de locatie is zo voorbijgevlogen. Als het regent kun je in het kasteel een aantal foto’s maken, geen uur vullend programma, maar de mogelijkheid is er.

Feest

De feestzaal die het meeste gebruikt wordt is De Deel. Deze ruimte is juist perfect schaalbaar naar het aantal avondgasten dat uitgenodigd zal worden. Aangezien deze ruimte perfect op maat gemaakt kan worden heb je juist de ideale ruimte voor een geslaagd feest waar flink gedanst kan worden.

Alle feesten die ik heb meegemaakt waren uit de categorie:”Het dak eraf.” Een samenspel tussen de gasten, de ideale dansruimte, de DJ’s en bands die er hebben gespeeld en de bediening.

Bediening & Personeel

Als laatste pluspunt een schouderklop voor de bediening en het personeel. Ik kom op menig trouwlocatie en zie dan ook hoe het achter de schermen eraan toegaat. Iets dat de gasten niet altijd te zien krijgen.

Afhankelijk van het draaiboek dat je samenstelt verschijnt alles precies op tijd op de juiste plek, de bar werkt vlot door, de bediening is accuraat en snel, zodat je tijdens het diner niet gasten hebt waarvan het bord al koud begint te worden.

Er is van alles mogelijk, niets is te gek en er wordt vooral niet moeilijk gedaan.

Wanneer je een bruiloft organiseert, dan zijn een aantal elementen belangrijk. Eén daarvan is zeker de locatie en die moet precies aansluiten bij de wensen van het bruidspaar.

Deze punten zijn voor mij als bruidsfotograaf erg fijn om mee te werken, want niets is zo erg als een locatie die alleen maar aan zichzelf denkt. Hoe vaak ik niet een crewmaaltijd zou krijgen tijdens het diner en deze vervolgens er ineens niet meer is, omdat de keuken er niets vanaf wist, dat zijn van die kleine signalen dat er organisatorisch iets niet klopt.

Bij De Landgoederij heb ik dit nog nooit meegemaakt en zelfs de bediening vraagt aan je als leverancier zijnde, want ben je uiteindelijk toch als bruidsfotograaf, of je ook wat te drinken wilt. Dat zijn de spreekwoordelijke aardbeien op de taart.

Neem een kijkje op de Landgoederij

Compilatievideo van de Open Trouwlocatie Route april 2017 bij De Landgoederij.
Bruidspaar 's avonds

Wil jij ook prachtige trouwfoto’s?

Met meer dan 320 bruiloften op de teller haal je een doorgewinterde trouwprofessional in huis voor een gegarandeerd onbezorgde bruiloft.

  1. Tijdloze trouwfoto’s
  2. In heel Nederland en daarbuiten 😉
  3. Onopvallende werkwijze
  4. Vrijblijvend kennismaken
  5. Al vanaf €1635