2 mei '25 | Geboekt voor Kim & Ruben

Festival Bruiloft | Creatief met Corona

Kleine en intieme festival bruiloft

Dat Tom en Loudi op een kleine intieme manier zouden gaan trouwen hadden ze op voorhand niet voorspeld. Want wie zag een pandemie aankomen? Gelukkig bood een festival bruiloft uitkomst.

Ze zouden eerst in mei 2020 trouwen. Dat werd augustus 2020. Uiteraard komt daar veel stress bij kijken, maar het had ook voordelen. Natuurlijk is het jammer dat er minder mensen uitgenodigd konden worden, want schrappen in de gastenlijst is niet leuk. Maar het verplaatsen naar een zonnige en warme maand gaf ze wel een unieke kans.

Trouwfoto met witte Ford Mustang

Trouwshoot | Festival bruiloft

Ze woonden bij mij om de hoek en ik wilde al lange tijd een shoot doen in mijn eigen buurt. Dat er een dikke Mustang bij kwam is een top cadeau.

Festival bruiloft

Ze zochten het dichtbij huis, want ze organiseerden een eigen DIY, Do It Yourself, festival bruiloft. Locaties en horeca werden zo creatief vermeden en de gemeente werkte mee aan een “silent wedding.” Het enige dat was beperkt is de geluidsversterking.

Een spantent werd neergezet met prachtige bruiloft styling van ByDorine. Accessoires, stoelen, bloemen en lichtletters werden gestyled en maakten de ceremonie setting tot een unieke plaats. DE plek om te trouwen en de dag te vieren met de speciaal uitgenodigde daggasten. Niks standaard, alles in eigen hand en uniek. Het voordeel van een festival bruiloft is dat deze buiten is en de regels voor buiten zijn vele malen makkelijker dan voor binnen.

Trouwceremonie in een spantent

“We liepen zo vanuit onze tuin de tent in. Doordat alles dichtbij huis was werd het draaiboek super overzichtelijk.”

Thuisfestival trouwen

Trouwen in je achtertuin is bijzonder en zeker wanneer de gemeente meewerkt. De gemeente werkte mee om een vergunning te krijgen om een deel van een gemeenteplantsoen te gebruiken als “trouwlocatie.”

Deze oplossing is subliem en geniaal. Thuis trouwen heeft ook zijn voordelen. Geen hoge locatie kosten, geen beperkingen wat er geschonken kan worden. Geen Hollandse Kaart en gezeur rondom sterke drank. Natuurlijk het heeft wat voeten in de aarde, want je eigen festival bruiloft organiseren is niet zo 1,2,3 geregeld. Mijn eigen bruiloft was precies zo en het was een flink project.

Festival bruiloft in de avond

Maar To Be Honest, het scheelde ook duizenden euro’s die we o.a. hebben besteed aan de perfecte band, top eten en drinken, goede fotograaf en videograaf en zelfs overnachtingen voor bepaalde gasten. Elk nadeel heeft zijn voordeel. 

Creatiefste bruiloft ooit

Wanneer je thuis trouwt dan zul je creatief moeten zijn, of creatieve mensen moeten inschakelen, want met zijn allen in de tuinstoelen gaan zitten is niet meteen het eerste dat je voor ogen hebt. 

ByDorine was er voor de styling en die heeft flink uitgepakt. Mooie pluimen, decoratie, leuke tafels en stoelen. Alles werd omgetoverd tot een echte trouwlocatie. Verder externe catering in huren en je weet zeker dat het met passie is gemaakt en dat bediening ook graag wil bedienen. Geen student die er geen zin in heeft. Even terug naar de basis, wat doen we met het toilet, waar parkeert iedereen? Dat zijn een paar vragen waar je dan aan moet denken, maar voor alles is een oplossing. 

Silent Disco op je festival bruiloft

Trouwen in 2020 met Corona had diverse gezichten. Veel feesten konden niet doorgaan, maar onder sommige omstandigheden weer wel. Sommige locaties lieten een feest toe in de buitenlucht, maar dan moet het niet te koud zijn. Trouwen in je tuin kan geluidsoverlast veroorzaken dus dat moet je wel goed afspreken met de buren en de buurt. (TIP: nodig ze uit 😉 )

Wanneer je geen muzikale versterking mag gebruiken, dan kun je wel gaan voor een silent disco. De silent disco werd geregeld door Finch Discoteam. Ik heb zelf nog niet eerder een silent disco meegemaakt, maar hoe tof is dat. Iedereen een eigen koptelefoon op. Het geluid is goed en je kan het zelf regelen hoe hard je het wilt. Dus geen last van kapotte trommelvliezen. En wanneer je even met iemand wil kletsen; even koptelefoon af en je kunt normaal praten. Geen geschreeuw in je oor dus het is nog beter voor je gehoor. En natuurlijk kijken hoe iedereen lekker “meezingt” 😉 dat is geweldig.

Silent Disco tijdens festival bruiloft

“Organiseer je eigen bruiloft in de tuin. Minimale beperkingen en alles onder controle.”

Laat je inspireren door deze geweldige Festival bruiloft van Tom & Loudi in Corona-tijd

Champagnefoto van Trouwen met Thomas

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jullie?

Home » Festival Bruiloft | Creatief met Corona