Bruiloft kerkceremonie in de Noorse Zeemanskerk

Het Heerenhuys | Trouwfotograaf Rotterdam| Rianne & Marnix

Het Heerenhuys Rotterdam

Rianne & Marnix trouwden bij Het Heerenhuys in het Erasmuspark in Rotterdam. Onze kennismaking was echt super gezellig. Binnen de kortste keren werd mij al duidelijk dat ze van humor houden. In hun prachtige appartement had ik een mooi uitzicht over Rotterdam en ik ben gek op vergezichten over een stad of natuurgebied.

Voordat de bruiloft was ben ik nog bij ze op bezoek geweest om de dag nog een keer door te spreken. Wat vaak gebeurt is dat ik een a.s. bruidspaar spreek, maar er eigenlijk pas globaal bekend is wat het plan gaat worden voor de bruiloft. Niet zo gek, want het duurt vaak nog meerdere maanden totdat de grote dag is en soms zelfs nog meer dan een jaar. Deze keer kwam ik voor de 2e keer bij hun thuis en iedere keer ben ik dan weer blij verrast hoe gedetailleerd de planning is geworden.
 

Trouwfoto’s Maassilo

Er waren nog wel wat twijfels over het weer en wat te doen bij slecht weer. De Maassilo leek een mooie oplossing voor bij slecht weer. Ik was daar nog niet geweest voor een bruiloft, maar in maart 2015 was ik bij een Canon Demodag geweest en deze was in De Maassilo. Gelukkig kon dit geregeld worden en was de binnenlocatie gefixt.

De dag was dan eindelijk daar en ik trof een Rianne aan die er 200% klaar voor was. De energie was al te voelen bij het binnenkomen van hun appartement. Na de First Look gingen we naar Het Heerenhuys, maar wel via een pitstop bij De Maassilo. Deze locatie is echt supergaaf als je een industriële plek wilt voor de trouwfoto’s. De enige plek waar daglicht binnenkomt is op de bovenste verdieping. Alle andere plekken op de locatie zijn met kunstlicht. In mijn ogen staat dit gelijk aan geen licht, want foto’s met TL-licht vanaf het plafond is super lelijk. Gelukkig sleep ik graag de nodige lampen met me mee om zo mijn eigen licht te maken. Als fotograaf schrijf je met licht om een foto/moment vast te leggen. Als dit licht er niet is, dan moet je het zelf maken. Peace of cake. Binnen no time was de kelderlocatie omgetoverd tot een flitsfestijn met juist een heel gaaf effect. Effecten die je met daglicht niet voor elkaar kunt krijgen.

 

Prachtige Noorse Zeemanskerk

Na de shoot vertrokken we richting Het Heerenhuys in het midden van het Erasmuspark. Daar was de ceremonie en het moment van het aansnijden van de bruidstaart. Tussen de ceremonie en de bruidstaart was er nog een kerkelijke ceremonie in de Noorse Zeemanskerk. Wat een toffe locatie is dit. Zoveel detail binnen in het kleine kerkje. Qua licht super moeilijk. Daglicht is er niet en het licht dat van de sfeerverlichting komt is verwaarloosbaar. Flitsen kon wel, maar met mate, want het bruine plafond gaf een oranje kleurzweem mee aan het licht. Voor mij geen uitdaging, maar juist iets om rekening mee te houden.

Na het bezoek aan het kerkje liepen we weer terug naar Het Heerenhuys voor het aansnijden van de bruidstaart. Na de receptie, de groepsfoto’s en het diner werd het feest voortgezet bij De Machinist in Rotterdam. Tijdens het diner heb ik op verzoek van het bruidspaar een slideshow in elkaar gezet die later op de beamer getoond kon worden op de feestlocatie. Zo kon iedereen zien hoe het is geweest die er niet bij was.
Rianne en Marnix, van harte gefeliciteerd met jullie Katoenen Huwelijk.Loading...