15 augustus '25 | Geboekt voor Lisanne & Quinten

Kasteel Ammersoyen & Trouwen | Pas op voor de trap | Martin & Melissa

Trouwen in Kasteel Ammersoyen

Wanneer je gaat trouwen bij kasteel Ammersoyen en de bruiloft van Martin en Melissa bekijkt dan kun je samenvatten dat dit “de” droomdag was.

Waarom was dit precies de droomdag? Eigenlijk vrij simpel; alles klopte op de dag. Er is goed nagedacht over de invulling. Tijd genoeg voor alles, geen haast, geen draaiboek dat draait op een bepaald urenblok waarin alles moet passen. Een energieke, spannende dag, romantisch en compleet.

Martin en Melissa boekte mij al anderhalf jaar van te voren. Dan kun je denken:”Goh, dat is wel heel erg vroeg.” En dat klopt, dit is ook vrij vroeg, maar vroeg boeken heeft een groot voordeel. Net zoals bij trouwlocaties heb je dan alle keuze rondom diverse trouwdata.

De boodschap:”Helaas, die datum is al geboekt” krijg je dan niet te horen en je kunt alles precies zo plannen zoals je zelf wilt. Met uiteindelijk maar één doel; een onvergetelijk groot feest organiseren met alle vrienden en familie die je erbij wilt hebben. Een feest waar nog maanden al dan niet jaren over nagepraat gaat worden. Een onuitwisbare eraring voor het leven.

Wist je dat bijna 27% van de bruidsparen van Trouwen met Thomas een “vroegboeker” is? Bruidsparen die maar één ding willen; een bizar compleet vette dag en dat keer op keer terugkijken.

De trouwdag bij Kasteel Ammersoyen

De naam trouwdag zegt natuurlijk al genoeg; een complete dag die draait om trouwen, jullie liefde, feest, familie en vrienden. En zo was de dag ook.

In de ochtend arriveerde ik bij kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Martin bereidde zich voor in het kasteel en Melissa was in de Bed & Breakfast niet veel verder in het dorp.

Het heeft altijd iets bijzonders om de dag zo te beginnen op de locatie zelf. Je omkleden in een kasteelkamer is wel heel erg vet……in ieder geval geen last van een strijkplank achter de deur 😉 of een verdwaalde stofzuiger.

Bruidegommen….die zijn altijd snel klaar met aankleden en zo ook Martin. Hup hop, 1,2,3 en strak in pak.

Daarna naar Melissa in de Bed & Breakfast. En daar was het al gezellig. De rode prosecco stond al op tafel. Dan weet ik al genoeg; die gaat open en er is niks beter dan de dag starten met prosecco in de ochtend.

“Start the Day Sparkling”

Alles lag al mooi voorbereid klaar. De mooie en gedetailleerde trouwjurk, veel sfeer en details en natuurlijk een klein beetje gespannen bruid. Want wie gaat trouwen mag best zenuwachtig zijn. Gelukkig is daarvoor Prosecco, Champagne of Cava uitgevonden. 😉

Bruidspaar en sportieve trouwauto

First Look; knikkende knieën

De First Look was bij de Bed & Breakfast. Martin kwam met hun nieuwe knalgele sportieve trouwauto aangereden om naar het kasteel te rijden.

Je bruid ophalen; dat is gek.

Veel bruiden hebben natuurlijk de omgekeerde spanning van het opgehaald worden “wat zou hij van mijn jurk vinden?” “en mijn haar? En hoe zal hij eruit zien?” Omgekeerd heeft de bruidegom diezelfde vragen en spanning. Hoewel het vraagstuk rondom het bruidskapsel van de bruidegom wat minder prominent is, haha.

Ik weet het nog goed; op mijn eigen bruiloft was het best gek om mijn vrouw op te halen. Je kent elkaar al jaren en toch ben je wat gespannen. Gezonde spanning gelukkig.

Om de spanning op te bouwen plaatsten we Martin met zijn rug naar de deur, zodat Melissa naar buiten kon komen. En voordat je het weet is de spanning weg en kun je maar één ding doen; versteld staan van de ander.

Stel je voor dat je flauw valt bij Kasteel Ammersoyen

Wat doe je na de First Look; juist, even lunchen met een klein clubje. Even een rustig moment met zijn allen, voordat de gekte gaat losbarsten. Het ontbijt is vaak al vroeg, want ontbijten terwijl de make-up artist bezig is werkt niet makkelijk en wanneer je dan vergeet te lunchen en de bruidstaart pas het eerste is dat je krijgt, een soort van late “post-lunch” dan is dat niet goed.

Waar je voor moet oppassen bij je eigen bruiloft is dat je wel gewoon blijft eten en drinken zoals je dat normaal ook doet. Hoofdpijn kan zo opduiken en dat verpest dan toch je hele beleving.

Tijd om te trouwen; als je maar niet van de trap valt

Voordat de ceremonie begon werd er nog de tip gegeven om op te passen bij het naar beneden komen. Voordat je het weet kun je uitglijden. De ceremonie was binnen in een prachtige oude zaal in het kasteel.

Een oude zaal heeft ook een oude trap. Een oude trap en nieuwe schoenen dat is niet per se een goede match. Iedereen zat klaar in de zaal en het onvermijdelijke gebeurde bij Martin…. met een schuivend denderend kabaal kwam hij de trap af.

Het is bewezen; je kunt in een stap 5 treden nemen.

Laat ik het eerlijk toegeven, het gaf leuke reacties in de zaal. Ik heb geen idee wat er in Melissa omging die nog boven stond te wachten, maar ik kan me zo voorstellen dat je dan extra zenuwachtig kan worden. Gelukkig had zij wel assistentie bij het naar beneden gaan.

Trouwfoto’s in een donker kasteel…de ideale situatie

Exclusieve Bruidsfotografie in het Donker. Een slogan die ik vaak gebruik en ook in grote lijnen de stijl van mijn fotografie omschrijft. Fotografie is letterlijk het vastleggen van licht op een onderwerp.

Hoe donkerder de omgeving, hoe meer controle je hebt over dit licht. In een kasteel is het donker en dat is juist ideaal voor contrastrijke licht-donker foto’s. Trouwfoto’s waarvoor veel bruidsparen vallen en mede kiezen voor Trouwen met Thomas.

Terwijl wij het kasteel binnenste buiten keerden kregen de gasten een rondleiding in het kasteel. We gebruikte het hele terrein, want je kunt ook rondom het kasteel lopen wat natuurlijk een idyllisch plaatje is. Vlakbij het kasteel is een lange oprijlaan met een dik bladerdak erboven.

Deze plek gaf me de kans om een hele gave foto te maken van Melissa. Een foto die later nog meerdere keren in de prijzen is gevallen bij menig trouwfotografie wedstrijd. Tanx Melissa, want zonder jou en je prachtige jurk en sluier was dit niet gelukt. 

Ben je er nog niet over uit of dat je een sluier wilt bij je trouwjurk? Check eens deze link met meer voorbeelden of dat een sluier bij je past. 

Van trouwen krijg je honger; trouwen + zomer = BBQ

Hier kan ik kort over zijn. BBQ op je bruiloft is altijd een succes en altijd feest. Je ziet vaak een driedeling in de keuzes die mogelijk zijn rondom dineren op de bruiloft. Een buffet, bijv. BBQ of Pasta, een menu waaruit van te voren is gekozen, of shared dining. Van deze drie mogelijkheden heeft de BBQ toch wel stiekem mijn voorkeur.

Keuze uit diverse mogelijkheden, er is van alles genoeg, het is vaak ook betaalbaarder dan de andere opties waardoor er ook meer gasten kunnen blijven eten wat weer extra gezellig is. En het is gewoon knetter lekker.

The Sky is the limit bij Kasteel Ammersoyen

Melissa is een groot paardenfan. En misschien is het woord groot nog te klein van kracht, maar één ding was duidelijk. Paarden moesten terugkomen op de bruiloft en wat is dan de beste manier om deze in te zetten…. voor een koets.

Ik stapte samen met de videograaf in de auto en terwijl Martin en Melissa een rit maakten met de witte koets rondom het kasteel gaf dit de tijd voor de avondgasten om te arriveren en nog niet het bruidspaar te zien. De zon begon ook mooi laag te staan, het was een bizar prachtige dag met topweer.

Van te voren hadden we al bedacht waar we even wilden stoppen. Langs het kasteel loopt een weggetje en deze stond precies in een goede hoek t.o.v. de ondergaande zon. Sasha en ik stapte uit en zette alle twee onze drones klaar.

Nadat we vlieghoogte afspraken hadden gemaakt konden we opstijgen en onze shots maken. De Epische Kus is een veel voorkomende foto die ik bij elke bruiloft wil maken. En dus ook bij Martin en Melissa. In de middag hadden we hem al geoefend bij de fotoshoot, dus dat ging zo in één keer goed.

Toen we terugkwamen bij het kasteel was inmiddels iedereen gearriveerd voor het feest en stonden ze klaar in een erehaag op de loopbrug van het kasteel. Onder een luid applaus en een prachtig gouden licht van het Gouden Uur maakte ze hun rentree.

Sweet Kasteel Party; Cherry and the Sugarstuds bij Ammersoyen

Als je een feest wilt met een band, dan heb je keuze uit heel veel mogelijkheden. Wil je een gegarandeerd succes, ben je niet bang voor een flink podium vol aan apparatuur en muzikanten, dan zit je bij Cherry and the Sugarstuds goed. Samengevat; blazen met dat geluid. Knallen met die gitaren en beuken met de drums.

Het is maar goed dat een kasteel dikke muren heeft, anders zou het nabij gelegen dorp Ammerzoden de hele nacht hebben wakker gelegen. Wat een feest en spektakel. Het is het trouwfeest van de bruiloft, maar stiekem is het voor de genodigde avondgasten een klein concert dat ze krijgen. Live muziek is zo geweldig!

Traditioneel sloten we de avond af met spetterende champagne. Want bij een bruiloft hoort champagne en het liefst in de lucht 😉

Martin en Melissa; het was zo vet.

Home » Kasteel Ammersoyen & Trouwen | Pas op voor de trap | Martin & Melissa