De hairspray foto van tijdens het opmaken.

Restaurant Zuiver | Bruidsfotograaf Almere | Stadhuis Naarden | Fort Everdingen | Maarten & Anne

De bruiloft van Anne en Maarten was op verschillende locaties waaronder het stadhuis van Naarden-Vesting, Zuiver in Utrecht en Fort Everdingen. Het contact met Anne en Maarten loopt al een hele tijd. In december 2014 kreeg ik een e-mail binnen voor 17 juni 2016. Mijn eerste gedachte was:” Wauw, voor 2016. Dat duurt nog even.” Sinds 2014 hebben we veelvuldig contact gehad over de bruiloft wat ervoor zorgde dat we al meer als vrienden met elkaar omgingen dan als bruidspaar vs. fotograaf. Ik kan wel zeggen dat ze echte “epic-fans” zijn en dat is supergaaf.

Op hun bruiloft heb ik ook Mariëlle meegenomen als tweede fotograaf, omdat ik aanvoelde dat twee paar extra camera’s nodig waren om alle “epicness” vast te leggen. De dag begon in Almere bij hun thuis waar Anne zich voorbereidde. Bij elke bruiloft gaat het ongeveer hetzelfde en is de start alsof je arriveert op een treinstation. Het begin gaat lekker chill terwijl je wacht op je trein. Deze arriveert een keer en dan begint de reis. Het fluitsignaal ging wat in deze situatie gelijk stond aan het vertrekken naar het stadhuis van Naarden-Vesting.

Daar was Maarten al aanwezig en die zou pas zijn a.s. vrouw gaan zien wanneer ze haar entree maakte met de bruidsmeisjes. De klas van Anne was ook aanwezig tijdens de ceremonie en dat was te merken. De trouwzaal zat echt bomvol met vrienden, familie en de leerlingen van Anne haar klas. Het moment brak aan en ze maakte haar entree. Alsof een deur zich opent met een oase van licht die je tegemoet komt wanneer je naar de deur kijkt. De ceremonie was hartverwarmend, persoonlijk, emotioneel en erg mooi. Na de ceremonie werd er uitbundig gefeliciteerd en vertrokken we voor de foto’s.

Als een kind in een speeltuin was dit het moment waar ik zo ongeveer anderhalf jaar naartoe heb geleefd. Ongeveer vier weken voor de bruiloft hebben we nog even bij de “epische” fotolocatie gekeken en dit was Fort Everdingen. Een locatie die voor menig fotograaf een uitdaging zal zijn aangezien er simpelweg geen licht is. Ik kon niet wachten totdat ik er mijn flitsers kon opstellen en de magic tevoorschijn kon toveren. Maar goed dat ik van te voren nog met Anne en Maarten daar heb gekeken, want ter plekke gaan uitvogelen wat leuke foto’s zijn zou tijdverspilling zijn. Een locatie als deze heeft extern licht nodig en dan is het dus noodzakelijk om van te voren al een plan te hebben. Twee uur fototijd lijkt lang, maar deze vloog voorbij. Maar oh oh oh, wat was ik blij met dit moment.

Op naar Zuiver voor het diner en het feest. Leuk voordeel voor mij, deze locatie ligt drie minuten bij mij vandaan dus meefeesten en naar huis rijden was geen probleem. De taart werd aangesneden na het diner en tijdens het diner werd deze taarttafel al opgebouwd. De vele avondgasten kwamen aan en Anne en Maarten maakten hun entree waarna de taart werd aangesneden. Niet veel later volgde de spectaculaire openingsdans waarna het feest kon gaan losbarsten. Halverwege de avond nog even een flesje “champie” de lucht in geschoten en niet veel later begon mijn favoriete moment van menig bruiloftfeest: het back to the 90’s moment. Aan al het goede komt een eind en zo ook aan de bruiloft van Anne en Maarten die als vroegste vroegboekers in de geschiedenis van Trouwen met Thomas een epische bruiloft hebben gehad. Volgens mij dekt “Beyond Epic” beter het gevoel dat ik bij deze bruiloft heb.

Veel geluk samen.

Epic FortressLoading...