15 augustus '25 | Geboekt voor Lisanne & Quinten
trouwlocatie Buitenplaats Sparrendaal

Trouwlocatie Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal is prachtig oud gebouw, klassiek, chique en een locatie waarbij je het hele terrein tot je beschikking hebt.

Misschien hebben jullie het al bezocht op de Open Trouwlocatie Route die in Nederland een paar keer per jaar wordt georganiseerd of zijn jullie Buitenplaats Sparrendaal tegengekomen op internet.

Buitenplaats Sparrendaal binnenzaal

Wat kun je er zoal doen en hoe kijkt een bruidsfotograaf naar de locatie?

Een vraag die zeker interessant is, aangezien de locatie de achtergrond is in alle trouwfoto’s die daar worden gemaakt. Er zijn veel ruimtes en misschien hebben jullie ze ook in het echt gezien met een rondleiding.

Maar hoe ziet dat er dan uit als er een echte bruiloft is? Hoe vol is de ruimte met 30 man? De bruidstaart kan aangesneden worden in bijvoorbeeld de benedenruimte bij de tuin, maar hoe ziet dat er dan uit?

Vragen waar je op de locatie enkel een idee van kan schetsen, maar hier kun je meer zien en lezen wat er zoal mogelijk is.

Fotografie mogelijkheden bij Buitenplaats Sparrendaal

De laatste jaren ben ik een meerdere malen bij deze locatie geweest. Sinds eind 2016 is het van binnen behoorlijk gepimpt. Er is o.a. een bar bij gekomen en het meubilair is vernieuwd.

Wat is er nog meer zo tof aan Sparrendaal?

Entree

De gasten kunnen jullie opwachten aan de voorkant van het gebouw waarbij een aantal ook op het bordes kunnen staan.

Wanneer jullie de entree maken in een stoere of chique trouwauto, dan ligt er nog een plein met oprit voor jullie, totdat jullie er zijn. Leuke grap; rijd een rondje extra. Zal niemand verwachten en erg leuk voor de foto’s.

Ruimte

Er is veel ruimte. Maar dan ook echt veel ruimte. Meer dan genoeg parkeerplek voor alle gasten, er zijn veel zalen die op veel verschillende manier ingezet kunnen worden. Grote ceremonie, kleine ceremonie, intiem diner, groots Italiaans diner, er is heel veel mogelijk.

Het landgoed

Wanneer je het terrein oprijdt krijg je een klassieke en chique indruk van de locatie. Het terrein is volledig voor eigen gebruik bij een bruiloft. Geen zalen die door een dubbele wand worden gescheiden van elkaar en avondgasten in de war kunnen raken naar welk trouwfeest ze moeten lopen.

Je kunt ook op je gemak alles aankleden en decoreren, omdat je in de ochtend er al bij kan. Geen gasten van een andere bruiloft die blijven slapen van de dag ervoor en dan nog in de locatie rondlopen wanneer het jullie dag is.

Zodra je binnen staat of in de grote tuin van het landgoed, dan ben je totaal vergeten dat je vlakbij de Hoofdstraat van Driebergen bent.

Fotoshoot

De locatie is fotogeniek. Zowel de tuin, het bos aan de zijkant, het leuke bruggetje ernaar toe… keuze genoeg. Het gebouw heeft binnen een klassieke charme met mooie raampartijen voor mooi licht.

En wat te denken van… de haagtunnel.

Ja, er is veel te doen en te gebruiken. En niet alleen overdag, tijdens het feest sleep ik jullie graag naar buiten voor nog een gave shoot in het donker met bizar mooi licht. Licht maakt de foto en grote kans dat jullie die foto aan de muur willen hangen in huis.

Feest

De feesten die ik heb meegemaakt bij Buitenplaats Sparrendaal waren in de zeg maar, vierkante zaal tussen de entreehal en de tuin. De ruimte is op zich niet heel erg groot. 100 man tegelijk op de dansvloer gaat niet passen, maar dat is ook niet de realiteit.

Door de extra ruimtes achter de danszaal kun je het aantal gasten mooi spreiden. De harde kern die niet van de dansvloer te slaan is, die kan zijn/haar lol op. In de ruimte ernaast kun je weer afkoelen met een drankje en elkaar ook op verstaanbaar niveau horen. De ruimte daarachter… daar kun je dan even chillen. Bijkomen, even zitten en ideaal voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s die even de drukte naast hen willen laten.

Neem een kijkje op Buitenplaats Sparrendaal

Compilatievideo van de Open Toptrouwlocatie Route juli 2017 bij Buitenplaats Sparrendaal.
Bruidspaar 's avonds

Wil jij ook prachtige trouwfoto’s?

Met meer dan 320 bruiloften op de teller haal je een doorgewinterde trouwprofessional in huis voor een gegarandeerd onbezorgde bruiloft.

  1. Tijdloze trouwfoto’s
  2. In heel Nederland en daarbuiten 😉
  3. Onopvallende werkwijze
  4. Vrijblijvend kennismaken
  5. Al vanaf €1635