Bruidsfotografie in Lopik.

De Landgoederij bruiloft | Bruidsfotograaf Lopik | Martine & Julian

Trouwen, boerderijen (De Landgoederij en die van haar ouders), buiten zijn, paarden, vrachtwagen, allemaal steekwoorden die passen bij de bruiloft van Martine en Julian. Op 15 juli 2016 was hun grote dag en deze begon bij de ouders van Martine op de boerderij. Een paar weken voor de bruiloft heb ik met ze afgesproken om de boerderij te bekijken om ook als fotolocatie te gebruiken op de bruiloft. Al snel viel mijn oog op een oude schuur met een gammel deurtje. Voordat Martine en Julian het in de gaten hadden stond ik al binnen en werd laaiend enthousiast. Spijlen, stof, oude spullen die al tientallen jaren in de schuur hangen te roesten, en bovendien, geiten. De geitenschuur. Een locatie waar Martine nooit over had nagedacht, omdat ze die schuur al jaren kent als de geitenschuur. Als buitenstaander keek ik er naar met een frisse fotografische blik en zie hele andere mogelijkheden. Met een kleine hoop dat ze op de dag zelf nieuwsgierig hun kopje door het hek zouden steken. Maar wat voor mij het belangrijkst is, het selectieve licht dat door de kleine raampjes naar binnen viel.

De trouwdag startte ik bij Julian met zijn voorbereiding waar zijn moeder bij was. Later reed ik door naar Martine die al druk in de make-up zat. Een drukke meidenboel in een deel van het voorhuis van de boerderij. Een spraytje hier, haarlakje daar, alle haren nog in de krul…een super moment om de bruidsreportage mee te starten. Het moment is daar en Julian kwam aangereden in zijn stoere BMW. De dreigende lucht (kun je in de ochtend wel eens hebben in de zomer) maakte een mooi contrast met de auto die de dijk afreed. Aanbellen maar en de eerste traan is al snel gevallen. Een mooi begin van een spetterende dag. We begonnen met de fotoshoot op en rondom de boerderij. Later reden we nog door naar een lager gelegen deel langs de Rijn waar Julian zijn truck gewassen en al klaar stond om mee op de foto te gaan. De donkere lucht was wederom voor mij een prachtige element om als fotografische speeltuin te gebruiken. Als laatste zijn we nog naar een prachtige tuin gereden van een luxe villa net buiten het dorp. Prachtig aangelegd, mooie lange lanen, veel groen, versplinterde zonnestralen en beschut.

Terug om rentree te maken en ze werden in een erehaag opgewacht langs de dijk door familie en vrienden. Tijd voor een korte lunch en door naar het gemeentehuis. Tijd om te gaan trouwen. Na de ceremonie, tijd voor taart, groepsfoto’s en een leuke rondvaart over de Kromme Rijn. Superleuk om te doen bij De Landgoederij in de zomer. Even genieten van de rust, de natuur, de zon en natuurlijk quality time met de mensen die dicht bij Martine en Julian staan. Toen we na een uurtje weer terugkwamen was het tijd voor de kerkdienst bij De Landgoederij in de Deel. Trouwen voor de kerk hoeft niet altijd in een kerk te zijn en kan tegenwoordig ook vaker buiten de kerk. De dag is pas op de helft, want wat volgde; nog een heerlijk diner, leuke spelshow, een bizar feest en natuurlijk een grandioze afsluiting. Martine en Julian, wat een feestje was dat!Loading...