Trouwen met Thomas bij Huize Frankendael in Amsterdam

Trouwen Huize Frankendael | Amsterdam | Cindy & Michel

Trouwen bij Huize Frankendael

 
Michel en Cindy trouwden bij Huize Frankendael in Amsterdam-Oost. In de e-mail die ik ontving van Cindy stond dat ze prettig gestoord zijn en een fotograaf zoeken die bij hun past. Nu wil ik niet zeggen dat ik prettig gestoord ben, maar ik kan me daarin zeker vinden. Misschien zijn alle bruidsfotografen wel prettig gestoord, want wanneer je het leuk vindt om met 12 kilo op je schouder tussen de 6 en 18 uur rond te rennen met je camera’s zit er waarschijnlijk toch een steekje bij je los. Bij de kennismaking trof ik een leuk stel aan die inderdaad snel schakelen qua gesprek. En daar was nog een belangrijk gezinslid, Boemba. Een kolos van een hond die een nieuw project was. Boemba lijkt op een grote wolf, wat een kolos van een hond, maar hij had wel iets vriendelijks. Een grote vriendelijke Loebas.

 

De hond mee bij de fotoshoot

De bruiloft begon in Limmen waar we startten in hun nieuwe huis. Dat dit huis vlakbij een begraafplaats ligt verbaasde mij niet als ik terugkijk naar onze kennismaking. “Zorg ervoor dat de tussendeur dicht blijft, want anders wil Boemba er graag tussendoor.” Dat was zeker te merken en ook juist een mooie fotokans. Camera in de aanslag op snuithoogte en langzaam de deur openen. Boemba verwachte dit niet en keek tussen de deuropening door perfect in de lens. “Mooi, die heb ik alvast op zijn eigenwijze manier vastgelegd.” Boemba herkende me wel van onze kennismaking, want hij was bijzonder rustig in mijn aanwezigheid. Vreemden daarentegen, die hoeven het niet eens te proberen. Het idee is dat de hond ook meegaat naar de ceremonie, maar in de trouwauto ging hij niet passen. Gelukkig had ik nog wat plek in mijn bus en zo kreeg ik de riem in handen met Boemba de Grote Vriendelijke Loebas eraan vast. Ik ben opgegroeid met grote honden dus dit was niet echt een uitdaging. Voordat we naar Huize Frankendael gingen, deden we een korte fotoshoot in een leeg renovatiepand waar we terecht konden vanuit Michel zijn werk.

 

De Trouwdag in Amsterdam

We liepen richting het gebouw, terwijl Boemba als een soort van speedboot mij meetrok. Ik ben gek op oude gebouwen en panden waar iets sloop-achtigs of renovatie-achtigs gaande is. (Lees hier meer over foto’s maken in stad.) Dit geeft een lekker contrast in de foto’s t.o.v. het bruidspaar. Uiteraard mocht de hond niet ontbreken en na de shoot vertrokken we richting Huize Frankendael in Amsterdam. Daar wachtte de familie het stel op en kon er getrouwd gaan worden. Na de ceremonie in een klein zaaltje deden we nog een vervolg shoot in de tuin van Huize Frankendael. Hier kwam de “prettig gestoordheid” leuk naar boven en ontstond er een spel tussen bruidspaar, fotograaf en bruidspaar onderling en daar komen hele leuke foto’s uit. Na de shoot werd de taart aangesneden en ook de hond werd tussen snuit en lippen door gevoerd.

Tanx Cindy en Michel dat ik onderdeel mocht zijn van jullie trouwdag. Ik heb me uitzonderlijk vermaakt en had pijn in mijn buik van het lachen.Loading...