19 april '25 | reservering voor Henriëtte & Coen

Trouwen in de zomer | Hittegolf & DinerFeest

In de zomer trouwen met een hittegolf; 1,5 meter ceremonie

December 2019 ontving ik de e-mail van Sjoerd & Joyce voor hun bruiloft in augustus 2020; trouwen in de zomer. Dat die komende 8 maanden nogal onvoorspelbaar zouden worden dat wist niemand.

Trouwen in de zomer doe je het liefst buiten

Samengevat was er uiteindelijk één grote verandering. En dat was dat ze geen feest konden geven in de avond. Een kleine verandering was de opstelling van de ceremonie. Die was buiten en gezien het goede weer was die sowieso al buiten, want trouwen in de zomer; dat doe je het liefst buiten.

Buitenplaats Sparrendaal

Het grote voordeel van trouwlocatie Buitenplaats Sparrendaal is dat er een groot grasveld is waarop alle gasten passen.

En met 1,5 meter afstand heb je dan totaal geen probleem.

Voordeel van 1,5 meter

Iedereen kan de ceremonie goed zien. Van voorin tot achteraan. Niet meer naar iemands schouder of achterhoofd kijken.

Competitie met Champagne in de zomer

Trouwen in Corona-tijd vraagt om creativiteit.

Want officieel mocht men niet verplaatsen op het terras met een drankje. Maar op het nabijgelegen grasveld was dat niet meer van toepassing. Want dat is geen terras meer. Gasten liepen met hun drankjes naar het grasveld. Op het grasveld waren diverse spelletjes neergezet, zodat er voor iedereen wat te doen is. Ik heb ook meegedaan bij een aantal spellen en het is echt leuk. Wie wil kletsen, die kletst. Wie wil bierglazen sjoelen kan daar de strijd aangaan. Of een potje schaken met de bruid en haar schaakmat zetten?

Subliem gevonden en wie vindt het nu niet leuk om een spelletje te spelen? Hoefijzer werpen met een glaasje bubbels in de handen…ik durf te wedden dat je dat nog niet eerder hebt gedaan op een bruiloft in de zomer.

Trouwen in de zomer met een hittegolf

Noem het pech of noem het geluk, want het weer was goed. Zonnig en vooral droog. Heel erg droog, want er was een hittegolf in Nederland. Hoe weet je dat je trouwt met een hittegolf? Dan begint de dag om 10:00 en is het al 30 graden.

Zo’n dag. Maar die overleef je makkelijk. Doe het rustig aan. Veel drinken en ook eten. Denk aan je zoutniveaus. Dan komt alles goed. Lees meer over trouwen met een hittegolf. Als je het mij vraagt kun je beter een hittegolf hebben dan je verschuilen voor de aanhoudende regen. Op warmte kun je je kleden )(of ontkleden), maar voor regen kun je alleen maar schuilen. Maar ook daar zijn genoeg tips voor. Lees meer in het Artikel: Help het regent op mijn bruiloft.

Trouwfoto's maken in de tuinen van Buitenplaats Sparrendaal

Anti-hitte tip

Zorg voor een voetenbadje, want daarmee kun je perfect afkoelen.

Trouwen zonder feest; skip the beat add the meat

De bruiloft van Sjoerd & Joyce was een echt DinerFeest. Ok…kleine disclaimer m.b.t. de titel, want er was natuurlijk ook vis, vegetarisch en vegan mogelijk, maar dit klinkt gewoon lekker 😉 Schuren en zweten was niet mogelijk dus kozen ze ervoor om uitgebreid te dineren met de gasten

Het grote voordeel is dat er geen echte eindtijd is. Natuurlijk is het eten een keer op en kan men geen pap meer zeggen na de koffie met zoetigheid. Het hoeft niet allemaal klaar te zijn voor 20:30; en dat is een groot voordeel.

Laat het lekker gaan. Tijd voor speeches, stukjes, zelfgemaakte video’s. Er werd zelfs een rap opgevoerd. Genoeg vermaak en ook alle tijd van de wereld om bij diverse tafels aan te schuiven. Op die manier konden ze met alle gasten praten en vice versa…de gasten konden ook aandacht geven aan het bruidspaar.

De champagne foto van Trouwen met Thomas

En natuurlijk mocht een champagnefoto niet ontbreken aan het einde van de avond. Want na 22:00 is het daar donker genoeg voor. En voor een echte champagnefoto moet je bij Trouwen met Thomas zijn.

Home » Trouwen in de zomer | Hittegolf & DinerFeest