15 augustus '25 | Geboekt voor Lisanne & Quinten

Stormachtig trouwen in de winter | Jorne & Marita

Trouwen in de winter; een winterbruiloft

Trouwen in winter, een winter bruiloft, is niet voor iedereen weggelegd. Het is heel simpel….of je hebt iets met een speciale datum of je bent gek op de sfeer van de winter; het contrast tussen warm en koud, vuur, Glühwein, warme chocolademelk en het zien van lichtjes, omdat het snel donker wordt.

Misschien nog wat sneeuw, lage winterzon…dat zijn de elementen die vaak gefantaseerd worden bij een winterbruiloft. Kortom…je bent een winterliefhebber, maar dat moet je maar wel aandurven.

Het Beauforthuis

En een winterbruiloft hadden Jorne en Marita zeker. Ok….spoiler-alert, de sneeuw bleef uit. Maar de overige elementen waren zeker aanwezig. Zij gingen trouwen bij Het Beauforthuis in Austerlitz. (LINK) Deze historische kerk ligt bij Austerlitz aan de rand van het bos. De wintersfeer zat er bij het Beauforthuis goed in. Maar daarover later meer.

Fotografie-liefhebbers

Jorne en Marita, een leuk stel met een creatieve kijk en mede ook door Jorne zijn hobby; fotografie. En bruidsparen die fotografie interessant vinden staan ook vaak open voor andere trouwfoto’s. Geen standaard plaatjes, maar net even een tikkie bijzonderder. Dat bruggetje in het park geloven ze wel….waanzinnige foto’s, mooi licht en lekker alles ontspannen en niet gehaast. En laat ik, Thomas, nu uitstekend kunnen varen op die elementen.

Groen trouwpak

Dat we dezelfde taal spraken qua humor was al duidelijk bij de kennismaking, maar werd bevestigd toen de bruiloft dag daar was zo begin februari. Een groen trouwpak, perfect aansluitend bij de sfeer & styling van de dag, maar ook zeker bij Jorne zijn hobby: natuurfotografie.

Woordgrap-Wedding

Samengevat liep alles lekker chill en ook lekker georganiseerd chaotisch. Wanneer er bordjes in huis hangen met de tekst “Que le Fuck?” dan heb je mij aan het glimlachen. Gekke composities kunnen maken via kledinghangers en spiegels in hun huis maakte het voor mij tot een fotografie-speeltuin om eens andere invalshoeken te proberen.

De koffer nog inpakken

Wat mijn favoriete moment uit deze ochtend is, is het moment dat Marita nog even haar koffer moest inpakken of checken of alles wel mee was. Heerlijk en daarom georganiseerd chaotisch en toch chill.

De flamingo-groom

Inmiddels was Jorne gearriveerd en in huis was een flamingo muurschildering. Nu paste hij precies in dit kader, met een verwachtingsvolle blik naar boven, Marita horen lachen terwijl ze zich voorbereidde om de trap af te komen.
Hoppa, een broodje erin en naar buiten, de super winderige buitenlucht in.

Stormy winterwedding

Gelukkig zat haar bruidskapsel goed vast gesprayed, want dat werd goed op de proef gesteld. We gingen foto’s maken in het bos bij de Pyramide van Austerlitz. Vlakbij de trouwlocatie en wat leuk is, is dat ik nog nooit bij de pyramide ben geweest. Terwijl ik al wel ruim 15 jaar in de buurt heb gewoond.

Door het stormachtige weer kwam een waterig winterzonnetje. Het waaide gewoon heel hard, maar gelukkig was het wel droog. Naar mijn idee perfecte elementen om bijzondere trouwfoto’s te kunnen maken met dit bijzondere bruidspaar.

Magical Winter Award

De ruwe omgeving van het bos in de winter, een vreemd ornament als de Pyramide met haar rijke geschiedenis, de controle over lichtval i.v.m. de lage lichtsterkte van de winter. Magisch winterlicht noem ik dat.

En het leverde ook nog een award winning trouwfoto op. Extra leuk en een eervolle schouderklop is dat zeker.

Glühwein op de bruiloft

Het gebeurt niet vaak, alcohol, voordat de ceremonie begint, maar bij een winterbruiloft met Glühwein kan dit natuurlijk niet anders. De daggasten waren buiten al aan het wachten met een glaasje Glüh of warme choco, naast de vuurkorven. De sfeer was in het Beauforthuis al helemaal winters. Veel kaarsen, lekker warm gestookt en veel nieuwsgierige blikken stonden te wachten tot Jorne en Marita kwamen aangelopen.

Bier over de trouwfotograaf

Na de persoonlijke en warme ceremonie was het natuurlijk tijd voor feest. Borrelhapjes, bier, wijn en natuurlijk bubbels die door het kersverse bruidspaar zelf werd geopend. Tijd voor groepsfoto’s, even doorbijten met de frisse wind buiten, maar dat is uiteindelijk toch het mooist en natuurlijkst.
Bij de mannenfoto vloog het bier letterlijk door de lucht, maar juist dit soort twist maakt het net even anders. Geen standaard trouwfoto’s.

Tijdloze Wall-Art & Dinerfeest

De Newly-Weds zijn fotografie-liefhebbers en wilden ook graag iets bijzonders voor aan de muur.

Wat is het verschil tussen een zomerbruiloft en winterbruiloft?

In de winter zijn alle bladeren van de bomen en dat geeft de mogelijkheid om het bos als bijzondere achtergrond te gebruiken. Zeker met een felle lamp ver in de achtergrond. Even voor het diner konden we nog deze bizar toffe trouwfoto maken. Een originele trouwfoto die ik zelf ook nog niet eerder heb gemaakt.
 
Na het diner was er tijd voor koffie, veel taart, want er was mega veel keuze.

En natuurlijk eindigden met de fameuze champagnefoto. Een onderdeel dat al sinds 2014 eigenlijk niet mag ontbreken bij een trouwreportage van Trouwen met Thomas.

Jorne & Marita, veel geluk samen en wat was jullie dag VET.

Home » Stormachtig trouwen in de winter | Jorne & Marita